• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Project assets pulldown doesn't show

Community Beginner ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Using Adobe Premiere Elements 2018, I recently cannot show the project assets:

- The pulldown will not open when I add new media

- the pulldown will not open when i open an existing projekt with assets

I found this question with many older versions, but none answered.

I tried one tip to delete Adobe Premiere Elements Prefs with the same result as in the discussion (works once, then not again).

My system is an up-to-date Windows 10 Home 64bit with two drives (system and data), both with sufficient free space.

The system-drive is a SSD, all project directories are located on the data-drive.

Main storage is 16GB

It may be that the problem apperared after I changed all media directories from system to data-drive (before, there had been a mix).

Any hint?

Thanks in advance.

Views

981

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

What is your monitor's resolution?

The program can not fully open on smaller, lower resolution monitors.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Steve,

it's 1920x1080

As a matter of fact, program had worked correctly on this system before. Hardware has not been moofified.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Try going to the program's Window menu and selecting Restore Workspace.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I don't understand. What do you mean with "program's window menu"? How to get there?

Never found an option "restore workspace".

Be aware that I run a german language Windows, maybe I just don't understand the wording...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

RestoreWorkspace.jpg

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Good morning Steve,

did not work either.

Tried the item "Proeject Assets" in this menu, too. Obviously, the focus switched to the Project Assets Pulldown but did not open it.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 03, 2019 Jan 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Steve,

I played a little more with your last advice to restore the workspace. The following sequence seems to work:

  1. Start PE
  2. restore workplace
  3. add media to the new project
    • media are shown in pulldown
  4. save the project.

From now, in this and all newer projects the pulldown is shown,

in older Projects, the pulldown does not open.

Strange behaviour...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 02, 2019 Jan 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm sorry but I have no idea why this is happening on your computer, eitel.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 02, 2019 Jan 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I appreciate your attemps to help me solve the wrong behaviour.

What about reporting this problem (bug?) to the software development? Seems the problem exists through many previous versions.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 02, 2019 Jan 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is a user to user forum, so we can't help you there.

You can report the bug here:

Feature Request/Bug Report Form

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 03, 2019 Jan 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I suppose it could be related to the media you're using in your old projects.

But beyond that, I haven't a clue what to advise.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 11, 2019 Oct 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am currently now having the same issue with Premiere Elements 2019.  It just out of the blue started not allowing me to open the Project Assets Menu this last week.  I installed the update today to see if that would help, it did not.  I saw someone state that if you Open the WINDOWS menu and select RESTORE WORK SPACE that might help, tried and it did not.  I'm at a loss right now.  If a solution to this issue cannot be found soon, Adobe will lose my service...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 23, 2020 Feb 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Has anyone found a fix for this?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 24, 2020 Feb 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Ctrl+shift+alt as in resetting the program?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 30, 2022 Apr 30, 2022

Copy link to clipboard

Copied

When it happened the first time to me, I reinstalled the program and got the Project Assests Menu back to work. Now, it's the second time it disappeared and I don't want to reinstall the whole thing. I managed to get my media inserted to the workspace by switching to Quick-Mode, where I can add the media I want. They appear then in the Quick-Workspace. Afterwards you just switch to Expert-Mode and accept the alert "Continue to expert edit", where you will find your media in the timelines. Audio files will be in a row, but you can drag them in the right channel.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 19, 2023 Jul 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi,

Sorry I don't know if you have found the solution to the abowe issue, but what works for me is:

As soon as you open new project or existing project, first (before clicking on anithing else) you go to Window -> Restore Workspace and after that Project Assets pulldown works fine. 

Hope this helps

Cheers

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines