• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Severe lag when scrubbing.

Explorer ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I am using APE15 on Wll. I am editing individual clips in the edit window but when I drag the cursor to scrub through the clip, the video is pausing and I then have to wait several seconds for it to catch up with me. Is there any way to scrub smoothly? I assume the graphics are overloading but I have 32GB RAM, Ryzen 9 CPU and GeForce RTX 3060 graphics. Any help would be appreciated.

TOPICS
Performance

Views

71

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

E15 might not be compatible with W11.

Try and set to Windows8 compatible mode.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 29, 2022 Aug 29, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

On some systems this can happen when the audio processing gets overloaded.  Check Preferences > Audio Hardware > Default Input and select "No Input".

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines