Highlighted

Abscence of soundtrack on "Premières Eléments 2018"

New Here ,
Oct 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello everyone,

I just installed First Elements 2018 (download) and I have a problem:

- During a video editing, I recover my media stored on my hard drive from my PC and put them in place on the track. These media are videos taken by an HD camcorder.
- When setting up the media on the track, the video appears, but the soundtrack is abscente!
For information, the selected media are saved in ".MPS" and ".MOV".
By cons, if I put a video on the track in ".MP4", I have no problem. I see the video and I hear the soundtrack associated with it.

For information, I started my video editing with the versions First Elements 10 and 13 and have never encountered any problem! Super reliable.

I just switched to the 2018 version which I fully trust.
I think this has to be a setting or make a fix?

Thank you for your feedback, which I think should not be too complicated.

Fabian

Views

83

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Abscence of soundtrack on "Premières Eléments 2018"

New Here ,
Oct 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello everyone,

I just installed First Elements 2018 (download) and I have a problem:

- During a video editing, I recover my media stored on my hard drive from my PC and put them in place on the track. These media are videos taken by an HD camcorder.
- When setting up the media on the track, the video appears, but the soundtrack is abscente!
For information, the selected media are saved in ".MPS" and ".MOV".
By cons, if I put a video on the track in ".MP4", I have no problem. I see the video and I hear the soundtrack associated with it.

For information, I started my video editing with the versions First Elements 10 and 13 and have never encountered any problem! Super reliable.

I just switched to the 2018 version which I fully trust.
I think this has to be a setting or make a fix?

Thank you for your feedback, which I think should not be too complicated.

Fabian

Views

84

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 29, 2017 0
Adobe Community Professional ,
Oct 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

If you are using Windows 7, see this topic:

Dolby Codec Missing in CC 2018, MTS/AC3 No Audio

(read through all suggestions on both pages of the thread)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 29, 2017 0
Adobe Community Professional ,
Oct 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Another possibility is that you need a copy of Quicktime on your computer.  Premiere Elements will sometimes "borrow" codecs from Apples Quicktime and MOV files are an Apple format.   

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 29, 2017 0