Highlighted

Export does not match preview/ timeline - 2019 Adobe Premiere Elements

New Here ,
Mar 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

  1. I have read countless articles, watched countless videos, spent 2 hours on the phone with Adobe staff who could not figure out the problem even after screen sharing.

 

1) The video is taking way longer than it should to export. It's a 4 minute video. No effects. The export time is over 1 hr.

 

2) The main problem: The exported video does not match the preview/ timeline video. The exported mp4 is playing deleted files and is also not playing files it should be. The preview and timeline are perfect though.

 

I've edited countless videos. Never had this problem before.

 

Details: 8 G Ram. Sourcing from an external SSD. However, midway thru the project I switched the save location to the external SSD after discovering that this would fix my slow playback issues (which it did). Doubt that could cause the issue but worth mentioning. I have tried opening a new project and opening the file again. Messing with settings. Nothing works.

 

 

Any solution?

20200312_053515.jpg

 

TOPICS
Error or problem, Export

Views

87

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Export does not match preview/ timeline - 2019 Adobe Premiere Elements

New Here ,
Mar 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

  1. I have read countless articles, watched countless videos, spent 2 hours on the phone with Adobe staff who could not figure out the problem even after screen sharing.

 

1) The video is taking way longer than it should to export. It's a 4 minute video. No effects. The export time is over 1 hr.

 

2) The main problem: The exported video does not match the preview/ timeline video. The exported mp4 is playing deleted files and is also not playing files it should be. The preview and timeline are perfect though.

 

I've edited countless videos. Never had this problem before.

 

Details: 8 G Ram. Sourcing from an external SSD. However, midway thru the project I switched the save location to the external SSD after discovering that this would fix my slow playback issues (which it did). Doubt that could cause the issue but worth mentioning. I have tried opening a new project and opening the file again. Messing with settings. Nothing works.

 

 

Any solution?

20200312_053515.jpg

 

TOPICS
Error or problem, Export

Views

88

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Mar 12, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Mar 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please press the backslash key (above the Enter key) on your keyboard to display your entire movie and then take a screenshot of your timeline and post it to this forum.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 12, 2020 0
JSaun LATEST
New Here ,
Mar 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Updated.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 12, 2020 0