Highlighted

I upgraded to premier elements 2018 from - the 14 version. The 14 version redered fine and fast. The 2018 version is very slow and takes for ever. What has changed?

New Here ,
Jun 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I upgraded to premier elements 2018 from - the 14 version. The 14 version redered fine and fast. The 2018 version is very slow and takes for ever. HELP!

What has changed?

Views

143

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

I upgraded to premier elements 2018 from - the 14 version. The 14 version redered fine and fast. The 2018 version is very slow and takes for ever. What has changed?

New Here ,
Jun 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I upgraded to premier elements 2018 from - the 14 version. The 14 version redered fine and fast. The 2018 version is very slow and takes for ever. HELP!

What has changed?

Views

144

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 30, 2018 0
Adobe Community Professional ,
Jun 30, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Nothing that I know of has changed. 

What is your hardware acceleration setting?  On or off?  What are your project settings and output settings.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 30, 2018 0
New Here ,
Jul 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi, Thanks for your reply.

Since I posted my question I have managed to find a way

round the issue. When I first upgraded to the 2018 version I tested a 3 minute -

mod video – from my camera and it worked ok, rendered the same speed and was

normal. Then I deleted the old premier elements 14 to give me more space on my

hard drive. That was then when it was taking ages to render a 1 minute video,

after 20 minutes it had done only 20% so I gave up. I then run the mod video

through “Handbrake” to convert it to a MP4 file and that same file works fine. Since

then I have created several 20 minute videos and were rendered in a few minutes.

The new 2018 version will render MP4

files ok but not from my camera mod files. Something has changed in the new version.

I hope Adobe can correct it to work like the 14 version. Using “handbrake” to

convert to MP4 files is not the way I want to continue as it is extra work to

edit video. It should work the same as version 14 as no settings have changed

on my machine I only upgraded. It seems that the 2018 version used some file or

files from version 14 until I deleted it.

Regards Gordon

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 01, 2018 0
New Here ,
Jul 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

man me too, i had the old version and it was great but now i cannot export my video in 1080, when i try the "devices, computer 1080 HD", all i get is a video with black screen and the audio

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 01, 2018 0
New Here ,
Jul 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Adobe told me they would call me back and send the weird files it was producing to their tech's, then email me, but nothing.....no call.....no email....

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 01, 2018 0