Premiere Elements 2021 graphical errors in playback / rendering

New Here ,
Jan 28, 2021 Jan 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I've got a Problem with Premiere Elements 2021:

I render a sequence of clips and randomly some of the clips are shown like this below.

I am rendering on a Ryzen 5 3600 / RTX2070S combo without HW support.

Codec input is HVEC4:2:0

 

marcos44814055_0-1611835293517.png

 

Any Ideas?

 

When playing back the clips in e.g. VLC or Windows Movies, there are no issues.

TOPICS
Error or problem

Views

79

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 28, 2021 Jan 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

Update - after reviewing my settings I installed the HEVC codec from microsoft store. Now those files are no longer played back at all in the project.

 

Thanks for any support.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 28, 2021 Jan 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Assuming you have Windows 10, you need to update your drivers from the AMD or nVidia site.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 28, 2021 Jan 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

all drivers are up to date.

Now after cleaning up everything (only one version of codec present, drivers up to date, cache cleared),

Premiere does not even open up the files anymore:

DCalamus_1-1611837976495.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 28, 2021 Jan 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Make sure you have the latest Nvidia STUDIO driver installed, not the Game driver.

NVIDIA Studio Driver | 460.89 | Windows 10 64-bit

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 28, 2021 Jan 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi,

 

after I deinstalled and reinstalled HEVC Codec and Chipset Drivers ist worked again.

 

Thanks for the Tips.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines