Project assets pulldown doesn't show

New Here ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Using Adobe Premiere Elements 2018, I recently cannot show the project assets:

- The pulldown will not open when I add new media

- the pulldown will not open when i open an existing projekt with assets

I found this question with many older versions, but none answered.

I tried one tip to delete Adobe Premiere Elements Prefs with the same result as in the discussion (works once, then not again).

My system is an up-to-date Windows 10 Home 64bit with two drives (system and data), both with sufficient free space.

The system-drive is a SSD, all project directories are located on the data-drive.

Main storage is 16GB

It may be that the problem apperared after I changed all media directories from system to data-drive (before, there had been a mix).

Any hint?

Thanks in advance.

Views

387

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

What is your monitor's resolution?

The program can not fully open on smaller, lower resolution monitors.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Steve,

it's 1920x1080

As a matter of fact, program had worked correctly on this system before. Hardware has not been moofified.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Try going to the program's Window menu and selecting Restore Workspace.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I don't understand. What do you mean with "program's window menu"? How to get there?

Never found an option "restore workspace".

Be aware that I run a german language Windows, maybe I just don't understand the wording...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

RestoreWorkspace.jpg

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 01, 2019 Jan 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Good morning Steve,

did not work either.

Tried the item "Proeject Assets" in this menu, too. Obviously, the focus switched to the Project Assets Pulldown but did not open it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 03, 2019 Jan 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Steve,

I played a little more with your last advice to restore the workspace. The following sequence seems to work:

  1. Start PE
  2. restore workplace
  3. add media to the new project
    • media are shown in pulldown
  4. save the project.

From now, in this and all newer projects the pulldown is shown,

in older Projects, the pulldown does not open.

Strange behaviour...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 02, 2019 Jan 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm sorry but I have no idea why this is happening on your computer, eitel.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 02, 2019 Jan 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I appreciate your attemps to help me solve the wrong behaviour.

What about reporting this problem (bug?) to the software development? Seems the problem exists through many previous versions.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 02, 2019 Jan 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is a user to user forum, so we can't help you there.

You can report the bug here:

Feature Request/Bug Report Form

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 03, 2019 Jan 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I suppose it could be related to the media you're using in your old projects.

But beyond that, I haven't a clue what to advise.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 11, 2019 Oct 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am currently now having the same issue with Premiere Elements 2019.  It just out of the blue started not allowing me to open the Project Assets Menu this last week.  I installed the update today to see if that would help, it did not.  I saw someone state that if you Open the WINDOWS menu and select RESTORE WORK SPACE that might help, tried and it did not.  I'm at a loss right now.  If a solution to this issue cannot be found soon, Adobe will lose my service...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 23, 2020 Feb 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Has anyone found a fix for this?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 24, 2020 Feb 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Ctrl+shift+alt as in resetting the program?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines