Start to play

New Here ,
Mar 21, 2021 Mar 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I press the "play" button and nothing happens?

I have load the test version of Adobe Premiere Elements 2021. I want to make movie.

I want to buy Adobe later if it's a good software.

I have a movie in MP4-file and want to cut of the movie and so on.

I have looked at the video Adobe have in the web site and then I see that it would be a movie above the time line, but I have no movie there.

See the enclosure.

Regards

Anna

TOPICS
Crash

Views

132

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 21, 2021 Mar 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Would you try playing your video in the "Expert" mode?  (Choose from the top of the screen.)  Where did the MP4 video file come from?   Do you have a timeline indicator visible? 

 

 image.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 21, 2021 Mar 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

MP4 is a wrapper, what is inside YOUR wrapper - Exactly what is INSIDE the video you are editing?
Report back with the codec details of your file, use the program below
Free program to get file information for PC/Mac http://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download
- when you analyze your file in MediaInfo and post a screen shot in the forum, do so in TREE view
- post your information IN your message, not as an attachment that someone would have to download

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 21, 2021 Mar 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Anna,

 

Can you please try below steps and let us know if this helps?

 

1. Open Premiere Elements.

2. Go to Preferences>>General.

3. Uncheck the check box "Use hardware acceleration".

4. Close the application.

5. Relaunch the application Premiere Elements.

6. Add media and click on play.

 

If the above steps work, then this issue might be because of display drivers version present on your machine. To resolve the issue permanently, update the display drivers using the device manager (assuming you are using a WIN machine) and launch the Premiere Elements, check the checkbox from Preferences>>General.

 

Let me know if this helps.

 

Regards,

Anubhav

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 22, 2021 Mar 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Anubhav,

Thanks.
But it's not work.
I wonder, I use MP4 file, it's a very big file, 1,3 GB. Because, every
time I want to close Adobe, it could not quick by themselves. I have to
force the software to close Adobe.

I do what you wrote to me, step by step. Everytime I open the programme I
have to go in and uncheck the checkbox you mentioned.

Could you help me?

Regards
Anna

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 24, 2021 Mar 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Anna,

 

Can you please share the Display drivers details, along with your machine specifications?

 

Thanks,

Anubhav

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 24, 2021 Mar 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please provide some more info

1. Your operating system

2. Your graphics card (Please update your card driver)

3. Delete the preference file and restart Premiere elements again

%AppData%\Roaming\Adobe\Premiere Elements\19.0\Adobe Premiere Elements Prefs

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 27, 2021 Mar 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I have Windows.

system 3.PNG

I have restart several times.

Regards

Anna

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 06, 2021 Apr 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Did you try resetting the preferences?

 Delete the preference file and restart Premiere elements again

%AppData%\Roaming\Adobe\Premiere Elements\19.0\Adobe Premiere Elements Prefs

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines