Highlighted

Transform Text not working in Premiere Elements 2018 for Mac

Explorer ,
Mar 04, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Dear Forum,

I am trying to reposition text in my video to an exact pixel location and Transform Text is not working. I right click on text, select Transform -> Position and the pop-up says X position: 0, Y position: 0, which is already odd, as the text is not located in the upper left corner. Then when I enter the pixels I want the text to go to nothing happens. I attached a screenshot of what I am looking at.

Here is my computer information:

iMac 21.5-inch Mid 2011

Processor  2.5 GHz Intel Core i5

Memory  8GB RAM

Graphics  AMD Radeon HD 6750M 512MB

OS High Sierra Version 10.13.3

Premiere Elements 2018

The file I am working from was created in PE15 for Windows, so I thought this may have been part of the reason, but I opened a new file and tried some Default Text and the same thing happens. I have tried restarting, and next I will try updating my OS. I would appreciate any other recommendation very much, as this feature is crucial to my projects.

Thanks,

Chris

Screen Shot 2018-03-04 at 6.27.59 PM.png

Views

80

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Transform Text not working in Premiere Elements 2018 for Mac

Explorer ,
Mar 04, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Dear Forum,

I am trying to reposition text in my video to an exact pixel location and Transform Text is not working. I right click on text, select Transform -> Position and the pop-up says X position: 0, Y position: 0, which is already odd, as the text is not located in the upper left corner. Then when I enter the pixels I want the text to go to nothing happens. I attached a screenshot of what I am looking at.

Here is my computer information:

iMac 21.5-inch Mid 2011

Processor  2.5 GHz Intel Core i5

Memory  8GB RAM

Graphics  AMD Radeon HD 6750M 512MB

OS High Sierra Version 10.13.3

Premiere Elements 2018

The file I am working from was created in PE15 for Windows, so I thought this may have been part of the reason, but I opened a new file and tried some Default Text and the same thing happens. I have tried restarting, and next I will try updating my OS. I would appreciate any other recommendation very much, as this feature is crucial to my projects.

Thanks,

Chris

Screen Shot 2018-03-04 at 6.27.59 PM.png

Views

81

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Mar 04, 2018 0

Have something to add?

Join the conversation