Why does Premiere Elements 20019 hang when starting - ImporterQuickTime.prm

Community Beginner ,
May 09, 2019 May 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

even after re-installing PreE. 2019 does not start.

It hangs for a loooong time on the intial pop-up when trying to load ImporterQuickTime.prm and then stops w/o any message.

Program does not start

OS -> Win10

Graphic driver --> just updated

Quick-time --> just updated

PrE --> re-installed.

No chance to start the prog

Can you assist.

Txs

Views

93

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 09, 2019 May 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Google searching suggests you may be able to get around this if you run the program "as an administrator". 

As a user of the current 2019 version you should start an online chat session with Adobe at Contact Customer Care  where they can resolve installation issues.  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 10, 2019 May 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

forgot to mention that:

yes, google suggested that and of course tried that as well.

run PRE as admin --> still hangs

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 10, 2019 May 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Then contact Customer support and start an online "Chat".  They are very good at resolving installation challenges.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 12, 2019 May 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Well, not necessary anymore

The trick seem to be to fully remove any Apple-SW (i.e. remove Quicktime), remove PRE, then reboot.

Then re-install PRE.

That helped and PRE is now starting again (I so far I do not miss QT)

Txs for all the help

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 12, 2019 May 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for providing your solution and that you are up and running. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines