"Ripple trim previous edit to playhead" doesn't work at the start of the clip anymore

Community Beginner ,
Jul 04, 2021 Jul 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

In previous versions, if your playhead is at the start of the clip and you "ripple trim previous edit to playhead" it will delete one frame of the clip. This is useful because sometimes you trim at the wrong frame and you can use it to micro adjust.

 

But in the latest version of premiere beta this was removed? Don't know if it's a bug on my side, but if it's intended then it is a really bad change, many people use this feature all the time, please revert.

 

Thanks

TOPICS
Bug

Views

64

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 05, 2021 Jul 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I think it might be because how the mechainics has changed, usually it deletes one frame after the playhead, and now it doesn't anymore.

I don't know why they would change it, the machinc was fine for years and people use it for years, this is such a weird tweak.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 09, 2021 Jul 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Is it ever gonna get fixed or are you guys gonna ignore it like it's not a problem?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 09, 2021 Jul 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I can show a screen recording if the bug description was confusing.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 13, 2021 Jul 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I've noticed this as well - am hoping it's a bug!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 18, 2021 Jul 18, 2021

Copy link to clipboard

Copied

bump 🥺

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jul 20, 2021 Jul 20, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

still no fix? not even a reply on why this is happening? what's going on adobe?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines