• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Audio Clip Edits in Timeline Start at Head of Audio File - after reconnecting media

Explorer ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

This has happened on 3 different projects with 2 different clients over the last 3 months. 

 

This most recent example: My client shares a simple premiere project with some video footage and an audio WAV file cut in a timeline.  The WAV is a single file and not merged with any video footage.  When I reconnect the media in the project, the video is fine in the timeline.  However, the audio clips are not.  Every edit or slice in the WAV clip in the timeline is reset to the head of that clip.  So if the beginning of the audio file is someone saying, "Hi, my name is Carrie," every time the audio file is cut, the audio starts over, "Hi, my name is Carrie." This is an obvious nightmare. 

 

Has anyone else run into this issue? Is Adobe aware of the issue?

Bug Unresolved
TOPICS
Editing and playback , Projects or collaboration

Views

136

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Aug 04, 2023 Aug 04, 2023
9 Comments
Community Expert ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried trashing media cache.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Which version of PP are you both using?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

There are no cache files when I receive the project.  It's a fresh start.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Premeire v 23.4.0

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

And again, this happens in both directions.  It first happened when I sent a project back to a client.  It happened again with a seperate client on a separate drive/system/platform.  And now it's happend when a client sent me a project. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

There was a significant bug in that version, I'll look around and see if I can find you a link. Don't save the project when it's in that bad state. Or you can get another copy from your client. Upgrade to 23.5, the fix was in.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thanks!  I'll give that a shot.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Aug 04, 2023 Aug 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

That worked!  You're a gem!

Votes

Translate

Translate

Report

Report