• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Exported audio half a frame off

Community Beginner ,
Mar 26, 2024 Mar 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi, having an extremely annoying, currently unfixable bug where when exporting multiple ProRes 4444's natively for versioning (I would rather batch export but ME encodes a visual glitch into the transitions, which would also be great for the adobe team to fix) and randomly some of the exports will have the audio be off between .5 and .78 of a frame.

The sequences are all duplicates of each other with only minor visual differences, all footage aside from static assets are 1080p QT Prores movs, export settings are video: 60fps ProRes 4444 8bit, audio: Linear PCM, 16 bit little-endian signed integer, 48000 Hz.

 

Computer specs:

Mac Mini M1 2020 16GB RAM
OS: Mac Ventura 13.4.1 (I will be updating the computer too but I want to submit this bug report first)

Premiere Version: 24.2.1 (Build 2)

 

Things I have tried:
Restarted computer
Updated Premiere
Deleted Cache
Batch exported from ME (worked for audio but has aforementioned viz issues)
Manually setting start timecode to 00:00:00
Pre-rendering
Manually setting frame rate

 

My only solution I have so far is to export natively, then lay back viz and batch export through ME to get the audio correct. But this is a huge time suck and these are weekly videos. Would appreciate any and all advice but we're all stumped so I'm really hoping the adobe team can please fix it.

Bug Unresolved
TOPICS
Effects , Export , Performance or Stability , Sound

Views

128

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
4 Comments
Community Beginner ,
Apr 09, 2024 Apr 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Bumping this. Please respond. Updated to latest OS and latest Premiere version and this STILL keeps happening.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Apr 09, 2024 Apr 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Apr 12, 2024 Apr 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Fun update, the issue has spread to all exports! Not just prores, now we have the issue with H264. PLEASE FIX THIS.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
May 07, 2024 May 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

BUMP. Over a month later and this export bug is ruining versioning pipelines because there's no surefire way to prevent it. PLEASE do something.

Votes

Translate

Translate

Report

Report