• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Exported video randomly freezes for 2-3 seconds, but audio gors on

Community Beginner ,
Dec 29, 2023 Dec 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello!

I have a trouble with premier pro. I export a video, and in the exported video there are some strange glitches and the footage freezes for 2-3 second at random places, but the audio goes on. After 2-3 seconds freezing the video chatches up with audio and goes on the playback. I searched for the answer at many forums, but i cant find the answer. Is there anyone who can help?

I have macbook pro 16 with m1 chip. The footage is 4K 25p MOV, the export is h.264 4k 25p. 

Bug Unresolved
TOPICS
Export

Views

127

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
6 Comments
New Here ,
Dec 30, 2023 Dec 30, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the exact same issue when exporting long form content. Typically 1-3 hours in length.

Glitches are 3-10 seconds on my end. Video freezes and audio continues. Once video starts to play after 3-10 seconds, the audio it out of sync from the video. 

Glitches occur when exporting 4k 29.97 H.264, M1 Ultra Mac Studio, 128gb Ram. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Dec 31, 2023 Dec 31, 2023

Copy link to clipboard

Copied

what are you using for playback?

if you import the exported clip and play it back inside Premiere Pro,

do the glitches persist over there? if no, this might be a player issue.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jan 01, 2024 Jan 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

The final export glitches while playing back in Quicktime, just hitting spacebar, reimporting to Premiere Pro, and while previewing on YouTube after uploading. 

Funny thing though, the glitch on YouTube is a little different than what I see on the exported file when previewing on my Mac Studio. 

This seems to be a new bug with the latest Premiere Pro firmware. We have 3 other editors having the same problems on long form exports. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jan 02, 2024 Jan 02, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Unfortunately this is not a player issue, the problem exists in Quicktime player, in VLC, and in the uploaded files also (Google drive and youtube). If I playback in premier the program just not answering and stop working. I have no idea what is this, but its quiete frustrating. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Jan 03, 2024 Jan 03, 2024

Copy link to clipboard

Copied

are you exporting directly from Premiere or Media Encoder?

if on Media Encoder, are you on Software Only or GPU Acceleration?

Try switching to Software Only, or try to change the export format

to GoPro Cineform or ProRes 422

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jan 05, 2024 Jan 05, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I have been using Media Encoder for exports. It defaults to GPU acceleration. I just switched to Software Only, and its giving me an export time of 2 hours for a 2 minute clip. Something isnt right....

When I switch back to GPU acceleration that same 2 minute clip exports in 60 seconds. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report