• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
3

Laggy timeline while 10bit footage stay in Source window (23.04)

Community Beginner ,
Jun 13, 2023 Jun 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I've noticed that when I grab a 10bit 4:2:2 footage to my source window and play the timeline have so much dropped frames, when I change the source to effect window the playback rolls with no frame dropping.

 

This not happen when I have a 8bit footage 4:0:0 at the source window

Bug Unresolved
TOPICS
Editing and playback , Performance or Stability

Views

104

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
3 Comments
LEGEND ,
Jun 13, 2023 Jun 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

What is that media, and created by what?

 

Especially if it's Sony or drones, the AVC (Sony) or mp4 (drones) is long-GOP which is Hades to edit with, and requires special hardware bits. That's why I'm asking.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 21, 2023 Jun 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

GH5 4:3 10bit 422 200Mbps LongGOP, the problems happen only when I have these files opened in source window. If I change to effects or any other window the timeline runs smoothly.

Thi wasn't happening in the last version, I've noticed because is what I usually do working with B-Rolls in my workflow

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Jun 21, 2023 Jun 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for the details!

Votes

Translate

Translate

Report

Report