• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Playhead moves to previous location when play is selected while working in multicam mode

Contributor ,
Apr 26, 2024 Apr 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

The play head moves to the previous timeline location when play is selected while working in Multicam mode.

 

With Multi-cam mode active, if I move my playhead with the mouse in the timeline and then select play on the keyboard, the playhead moves back to the previous location before playing.

 

If I continue to select the desired location + hit play, the play head goes back to the previous location several times before eventually respecting the desired/selected location.

 

As soon as I toggle off Multicam mode *OR* toggle off Transmit mode (not MultiCam transmit - I have an external SDI monitored feed by an AJA IO 4k), Premiere behaves as expected. - I obviously want to use PP with both those modes turned on.

 

Source footage is RAW MXF footage with Prores Low-resolution Proxies attached (Although I've had the same issue with Alexa Prores HQ footage)

 

-Source files have also been transcribed

-Red Giant Plugins installed but not being used

-iMac Pro 2017, 10-Core Intel, 128GB memory, Sonoma 14.4.1

-PP 24.3

 

This is valuable to me because I'm working with Multicam clips and an external color calibrated client monitor.

 

Bug Unresolved
TOPICS
Editing and playback , Performance or Stability

Views

23

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
no replies

Have something to add?

Join the conversation