• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Rendered preview not loading after saving.

Community Beginner ,
Sep 13, 2023 Sep 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I've been working on a project for a while. If I save it and come back to it a couple of days later, all of the preview files load just fine but if I wait a week, none of the preview files will load. I have to render it out all over again. I have limited time to work on this so having to wait for everything to render is eating up my time to work on my project. Does anyone have any idea what could be causing this?

 

Don't know if this helps but I have several After Effects projects loaded on the timeline.

Bug Unresolved

Views

138

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Sep 14, 2023 Sep 14, 2023

Hi @defaultx4uaxq5wrg9x,

I read your message. I have another user having the same issue. Can you give us more details? What is the codec for your preview files? Anything unusual about where they are stored or are they on an internal drive? Let us know.

 

Thanks,
Kevin

Votes

Translate

Translate
5 Comments
Adobe Employee ,
Sep 14, 2023 Sep 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @defaultx4uaxq5wrg9x,

I read your message. I have another user having the same issue. Can you give us more details? What is the codec for your preview files? Anything unusual about where they are stored or are they on an internal drive? Let us know.

 

Thanks,
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Sep 14, 2023 Sep 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm using ProRes 422HQ. My preview files are stored on an internal M.2 SSD.

 

I did think of something that may have caused it. I have a program that cleans up temp files. I'm thinking that it may be deleting them. I will double check. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Yes, @defaultx4uaxq5wrg9x, please let me know. I have a difficult time reproducing the issue here.

 

Thanks,
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Oct 15, 2023 Oct 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi. There is nothing unusual about where they are stored. Just happened again. Have to re-render my entire project because my preview files are gone. Beyond frustrating. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 17, 2023 Oct 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi @defaultx4uaxq5wrg9x,

I'll move this to the bug reports forum. Sorry for the hassle.

 

Thanks,

Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report