• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Solo Track Issues when creating new Audio Tracks

Community Beginner ,
Jun 20, 2024 Jun 20, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Premiere Pro Version 24.4.1 (Build 2)

 

2017 iMac Pro

Processor 3GHz 10-core Intel Xeon W

Graphics Radeon Pro Vega 64X 16GB

Memory 64GB

MacOS 13.6.6

 

Scenario: Audio track A5 is a soloed music track. A1-A4 are unmuted (but are not heard because of the soloed A5).

 

Issue 1: When creating new audio track A6, A6 audio is heard with A5. This occurs whether using the menu to create a new track or when dragging and dropping an audio source to the bottom of the timeline and automatically creating a new track. It does not make a difference if the timeline is paused or playing when A6 is created, A6 will still be heard when A5 plays. A6 mutes when M is clicked but is heard with soloed A5 when unmuted. However putting A6 into solo with A5 and then removing it, stops it from being heard with soloed A5.

 

Issue 2: If track A6 is deleted and then recreated, a new issue appears where sometimes A6 is not heard at all. Even when all other tracks are muted or it's the only soloed track, it is silent and there are no levels on the audio meter. Deleting the audio from the timeline and dragging it back does not fix it. It can ONLY be resolved by muting, then soloing, and then unmuting it, in that order.

 

Both issues ONLY happen when another audio track is already soloed when the new track is created. There doesn’t seem to be any pattern to which issue will appear. However, I have not been able to trigger Issue 2 when the audio track is created for the first time during a session. It only shows up after the track has been deleted and re-created, but it is not guaranteed every time. Issue 1 can pop up both on the initial track creation and after deleting and recreating it.

Bug Needs More Info
TOPICS
Editing and playback , Performance or Stability , Sound

Views

72

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Jun 20, 2024 Jun 20, 2024

Hello @nickb_sju,

Thanks for the report. Can you see if the issue has been resolved in 24.5 using a new project? Let us know. Please also let us know any other details about your case. See: How do I write a bug report?

 

Thanks,
Kevin

Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate
2 Comments
Adobe Employee ,
Jun 20, 2024 Jun 20, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hello @nickb_sju,

Thanks for the report. Can you see if the issue has been resolved in 24.5 using a new project? Let us know. Please also let us know any other details about your case. See: How do I write a bug report?

 

Thanks,
Kevin

Status Needs More Info

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jun 23, 2024 Jun 23, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hey @Kevin-Monahan

 

Thanks for the quick response. I updated to 24.5 and started a new project, but unfortunately, both issues are still persisting. I've even tried it on my home setup which is:

2022 Mac Studio

M1 Ultra

Memory 128GB

MacOS 13.6.7

Votes

Translate

Translate

Report

Report