AAF export doesn't export properly with Multichannel audio.

New Here ,
Feb 05, 2022 Feb 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

 

When i export an AAF of the session. Only the first 01:49 of the 5 channel audio (3 lavs 2 booms) is actually in the timeline of the AAF? The sound effects etc are all there however. When impoting the AAF back into premier it gives me a similar result. The images I've attached should hopefully explain the issue better than I can.

I've tried exporting a version with just the 5 channel audio and no sound effects and the issue still remains. I've also tried making 5 different tracks and having each track with its own seperate audio channel, which still doesnt work.

I've tried an OMF which doesn't even open any audio for some reason. 

I was trying to find a way to split the 5 channel wav into seperate mono tracks to try and export like that, but for somer reason you apparently can't do this once you've began editing? Only before?

troubleshoot1.PNGtroubleshoot2.PNGtroubleshoot3.PNGtroubleshoot4.PNG

TOPICS
Audio , Error or problem , Export

Views

28

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 05, 2022 Feb 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
I found a workaround! I ended up going through Audition and exported as an OMF which has worked! The handles aren't infinite going this route though however the sound editor is happy with the 8 seconds or so.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines