• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Audio Waveforms bugging out/disappearing

New Here ,
Jan 29, 2024 Jan 29, 2024

Copy link to clipboard

Copied

This has happened on multiple projects and usually only affects one imported audio file per project. I work primarily with .wav file types.

 

Upon importing, the audio files show the correct waveform and play back perfectly fine. I can also edit the file for about an hour without issue (usually splicing with the razor tool, A.I. remixing, or modifying decible levels). After an hour, the waveform bugs out - often turning to a solid block or disappearing completely. I assume this has something to do with the edits I'm making to the file in the programme. If I try to zoom in on the waveform after it initially disappears, it may flicker briefly back into view before vanishing completely.

 

I've followed the advice in this old thread:

https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-discussions/audio-waveform-not-showing-visually/m-p/1023... 

(cleared media cache, rebooted etc) but this appears to be a different issue to the ones described there.

 

I'm reporting this in the hopes someone from Adobe can investigate this issue and determine what actions (if any) are causing the audio waveforms to bug out.

TOPICS
Audio , Editing , Error or problem

Views

209

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Jan 29, 2024 Jan 29, 2024

Have you tried Sequence > Render audio?

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Jan 29, 2024 Jan 29, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried Sequence > Render audio?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 29, 2024 Jan 29, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you! I've got this method working on one project but it hasn't worked on another with the same issue. Do you have an idea of what the cause could be? I'm wondering if it's to do with using the Remix tool too often.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines