• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Big problem with Pr 2023 and 8K .R3D

Community Beginner ,
Feb 09, 2023 Feb 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Premiere Pro has never dealt with 8K .R3Ds very well in my experience but this is a major problem. Projects that have effects applied (noise, ehco, posterize time etc.) to a clip that has Scale to Frame Size selected renders some kind of pink mask. See attached. The workaround is to deselect Scale to Frame Size and scale manually. Way to much extra work in large projects.

 

This does not happen in Premiere 2022.

 

This is my first time posting so let me know what other info you need.

 

Marc

 

 

Pr 2023-PinkMask.JPG

TOPICS
Export

Views

534

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Apr 04, 2024 Apr 04, 2024

Hello @marcm2990690,

Thanks for the message. It’s been a long time since you filed this bug, and I apologize for the lack of a response. Are you still having this issue? If so, the team will need more information from you to reproduce the bug. Can you provide the information required here? How do I write a bug report?

 

I'll move your post to the Discussions board while we await your information.

 

Thanks,


Kevin

Votes

Translate

Translate
Guide ,
Feb 09, 2023 Feb 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Try Set to frame size or set the viewing quality in the preview window of the timeline to High quality mode.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 09, 2023 Feb 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Selecting High Quality mode didn't do anything. Set to Frame Size is the same as deselecting Scale to Frame Size it works but solves nothingl. I have endless projects where every clip is set to Scale to Frame Size because I use NeatVideo on everything and that is their recommendation for stability. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Feb 10, 2023 Feb 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Adobe employees should pay attention to this problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 10, 2023 Feb 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I thought I posted this as a bug to technical support. Is that not the case?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 10, 2023 Feb 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

They are paying attention here, but not always does a staffer respond. They are much better than in years past though.

 

@Fergus Hammond  ... are you around today?

 

Neil

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 13, 2023 Feb 13, 2023

Copy link to clipboard

Copied

... and that's why I never take the time to post technical issues. Waste of time.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 04, 2024 Apr 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hello @marcm2990690,

Thanks for the message. It’s been a long time since you filed this bug, and I apologize for the lack of a response. Are you still having this issue? If so, the team will need more information from you to reproduce the bug. Can you provide the information required here? How do I write a bug report?

 

I'll move your post to the Discussions board while we await your information.

 

Thanks,


Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 04, 2024 Apr 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I've switched to Resolve

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 04, 2024 Apr 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hey there, @marcm2990690,

Thanks for the update. Sorry, we let you down. We'll be here if you need us for any support with Adobe video applications. 

 

Take Care,
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines