• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Blue screen of death after updating Graphic card driver

New Here ,
Mar 03, 2023 Mar 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi

I need help I am using Premium pro 23.2 on windows 11 and it has been working fine. I did an update to my graphics card Geforce to version 531.18 and after that premium stopped working. I can start the program but as soon as I start doing any actual work on the project I get a blue screen and my computer restarts.

 

I have uninstalled the drivers and installed them again I also reinstalled Premium Pro I also did a lot of the suggestions that I could find online but nothing works, I don't know what to do can someone have any suggestions?

Views

148

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , May 02, 2024 May 02, 2024

Hello @MLallas,

Thanks for the message. It’s been a long time since you filed this bug, and I apologize for the lack of a response. Are you still having this issue? If so, the team will need more information from you to reproduce the bug. Can you provide the information required here? How do I write a bug report?

 

I'll move your post to the Discussions board while we await your information.

 

Thanks,


Kevin

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Mar 03, 2023 Mar 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Looks like you installed the gamedriver, but you need to install the Studio Driver.

 

Next time when you post: FAQ what info should I give.... 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 03, 2023 Mar 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

It was working before so why now

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 03, 2023 Mar 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The game drivers assume you want all sorts of "enhancements" to both video and audio, which you DO NOT WANT for video work with an NLE. That's why Ann said get thee to the Studio Driver.

 

And do a "clean install" of the studio driver too.

 

There have been a lot of junky Nvidia drivers recently, so at times we've needed to roll back a number of drivers to get one that works.

 

Neil

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 02, 2024 May 02, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hello @MLallas,

Thanks for the message. It’s been a long time since you filed this bug, and I apologize for the lack of a response. Are you still having this issue? If so, the team will need more information from you to reproduce the bug. Can you provide the information required here? How do I write a bug report?

 

I'll move your post to the Discussions board while we await your information.

 

Thanks,


Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines