• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Can't import Sony A7IV MP4 files anymore, Premiere Pro 23.6.0

Community Beginner ,
Aug 23, 2023 Aug 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi everyone, 

 

getting mad trying to fix this. I can't seem to import MP4 files anymore in Premiere Pro 23.6.0. I've been using my camera for a year now and always worked with premiere. The weird fact is, downgrading Premiere Pro to version 22 doent's fix it, I don't understand why. I tried to clear cache, reinstall, reset camera and so on suggested in other topics. It works perfectly when converting to MOV or any other videos files, but premiere has always been working with MP4 files... 

See a screenshot attached, it basically tries to load the video forever... 

TOPICS
Error or problem , Import

Views

830

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 23, 2023 Aug 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi there! 

Sorry about that. Are your files saved on an external drive? If so, move files to the internal drive and then try to import them.

 

Let us know how it goes.

Thanks,

Kartika

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 23, 2023 Aug 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi Kartika, 

 

always doing the same, videos are in Movies folders on my internal drive, I can't find out what is going on, it doesn't import any MP4 file anymore (from Sony, OBS, or other devices)... I'm converting all the videos in MOV before importing for now.. Hope I can find a solution, I don't want to wipe reset my Mac. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 25, 2023 Aug 25, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi marco.civale,

 

Have you tried changing the location of the media files (like moving to a folder on the desktop) & checked if it's importing from there? If you are still experiencing issues, try disabling hardware accelerated decoding under Premiere Pro > Settings > Media & check if it's working properly.

 

Thanks,

Sumeet

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 31, 2023 Aug 31, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hey, I solved resetting my Mac. Such a shame since there was no way to fix it. Now working normally! 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 10, 2023 Sep 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

"resetting my Mac" what's meaning? I have the same problem

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 09, 2023 Oct 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hey can you explain us how to fix the issue.... I'm dealing with the same problem and nothing yet! 

Thks

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 09, 2023 Oct 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello, I had to wipe my mac to make it work.. Can't believe there was no solution apart wiping, I tried everything. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 09, 2023 Oct 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

delete the "catalyst_prepare_plugin" files

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 10, 2023 Oct 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Iv'e deleted already and I'm still having the issue.... I have the lastest version of Premiere Pro and nothing yet! I have a project about to start and deliver ASAP and this app doesn't work properly.... Seriously thinking about jumping to Davinci... Soooo disappointed!! Thks for your help Shan! 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 10, 2024 Feb 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you for this past advice it worked for me with same problem

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 02, 2023 Oct 02, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same issue

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines