Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


choppy preview

Community Beginner ,
Aug 24, 2021 Aug 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

HERE WE ARE AGAIN, i can´t find any solution for this. i am using a high end powerfull computer, everthing updated, and i can´t run Premiere pro smoth by any circunstance . 

tried different formats, timelines, wtih footage, without footage and always the same choopy preview. 

TOPICS
Crash, Editing, Error or problem, Freeze or hang

Views

83

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Aug 24, 2021 Aug 24, 2021
If this is happening in a new sequence with bars/tone, codec and resolution is likely not the problem here. Some people have reported going into settings and setting Default Audio Input to None can resolve this. Can you check this out?

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Aug 24, 2021 Aug 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 24, 2021 Aug 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

- Version of premiere Pro 15.4.1

- Latest update done.

- Windows 10.

source footage: all of them, they video i posted is actually just a MP3 audio only. no footage. and still choppy.

- not getting any error message, just bad preview.

- problem started, when i opened premiere pro and tried to pay the timeline.

-  i did not.update your project from one major version of Premiere Pro. new projects and old projects doing the same. 

- hardware:

GPU: Nvidia 3070 ti driver version GPU: 27.21.14.6172

Processor: Ryzen 9 3900 12c 24t 

RAM: 64gb 4x16 Corsair Vengance

SSD 2x500gb  SAMSUNG 980 PRO. 


Software:

Premiere pro 15.4.1 ( latest) 

 - Using Mercury Playback Engine GPU Acceleration. (i tried just software too and still doing the same)

sample movie provided. 

- not running any other progam while i am working with this projects.

 

Thanks. hopefully this helps too

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 24, 2021 Aug 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

If you right click in your bin and create a new Bars and Tone element, add that to a new timeline, does that file/sequence exhibit the same behavior on playback?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 24, 2021 Aug 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

thanks, yes it does the same thing, tried different settings of timelines, fps, resolutions, and codec but still doing it. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 24, 2021 Aug 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

If this is happening in a new sequence with bars/tone, codec and resolution is likely not the problem here.

 

Some people have reported going into settings and setting Default Audio Input to None can resolve this. Can you check this out?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 06, 2021 Sep 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Jeff! thanks yes, that works perfect! 

 

at least for now, i wonder why of this ? 

 

Many thanks to everyone ! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines