Color Bands on Edge of Video Frame at Export

New Here ,
Nov 22, 2021 Nov 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi. I'm having odd issues when exporting 4k sequence in varoius fomats. I renderedd in the timeline and show no issues on edges of frame but once in export window & exported color bands/fringe are showing up on the edges of frame. 

 

Footage: 

.R3D

4096x2150 (1.0)

 

System: 

Mid 2015 retina 5k // 3.3 ghz i5 // 24 GB 1600 mhz DDR3 // AMD Radeon R9 M290 2048 MB // os High Sierra

 

Sequence created from clips to match. 

 

Image 1: Sequence setting + no issues on edge of frame

 

Image 2: Export window showing issues on edge of frame (this is seen in playblack as well)

 

TIA,

 

Evan

 

TOPICS
Editing, Export, Formats

Views

37

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 22, 2021 Nov 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Footage: 

.R3D

4096x2150 (1.0)

 

I assume this is a typo and the footage is 4096x2160?

Does unchecking Maximum render quality fix it...you are not doing any scaling so shouldn't be needed.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 23, 2021 Nov 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hey Mike, 

 

that is a typo. I will examine unchecking max render and follow up. TIA. 

 

Evan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines