• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Color of source clip is now darker, no changes made

Explorer ,
Dec 05, 2022 Dec 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Could really use some help here gang...Nearing the end of this project....seamless....of course. I export a version recently, wasn't really looking at color because that had already been done and settled on, I haven't touched the color in months. No LUTs were used in this project, it was all manual and the client was REALLLY particular about it. The last version, they called out that it was looking different. I open it. Surely it is. The project was started in 2022. A weird collection of bugs, namely around the text window prompted me to open it up in 23, which has been really stable for me. I would like to blame that, but that's actually not the case. I opened up the old project from 22 as well, and for whatever reason, the actual source clips are just darker. I open them in VLC, don't look that way. Attached is a screenshot of the Program from PP next to Resolve. There are NO source clip effects, I checked. The color settings themselves have not changed. I don't know what this is, some sort of weird gamma bump or something? Nothing else on my computer has changed, that I can think of. Really praying for an easy dumb fix that i'm missing here. I've not touched any of the color settings since I deduced that the source clip interpretation or whatever has changed.
Project colorspace is 709. I turned on and off Composite in Linear Color and Display management, no real effect there.
Footage: FS7
Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 19044) (19041.vb_release.191206-1406)
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz (12 CPUs), ~3.7GHz
GTX1080ti 8gb Driver 526.98

davedelizza_0-1670297724944.png

 

TOPICS
Error or problem

Views

258

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Is that Sony log media?

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

looks pretty loggy, i'd imagine it is yes

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I know that over time they are adjusting their default behaviors with log media, and the Sony is the one they seem to apply changes to first always.

 

Another thing to check on your rig ... you may be a lucky one that driver 526.98 is working correctly, but many users can't get expectable results with anything past 517.40.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Dec 06, 2022 Dec 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Thanks for that neil, on Peru Bob's recommendation I rolled back to 517.40,
didn't change the behavior but i'll park it there for now anyway.

--
David DeLizza

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines