Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Cripplingly bad stutter in playback even with proxies and 25% quality

Community Beginner ,
Nov 09, 2021 Nov 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please help! I have what I consider to be a pretty high spec machine but, as you can see, playback in Premiere Pro is unusably slow. Setup below. Any tips much appreciated!!
Sound and GFX drivers updated
AMD Ryzen 5900x 12 core processor
GeForce RTX3060 Ti
32gb fast RAM
All SSD
5 short 4K snippets
Working with low res proxy versions
Display playback set to 1/4 resolution
CPU and memory no where near maxing
Have attempted re-encoding all footage to see if that improves - no joy.
 
You can see an example in the video attached
TOPICS
Editing, Error or problem, Freeze or hang, Hardware or GPU, Performance

Views

47

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 09, 2021 Nov 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

There's been a few users who have had troubles with low-res playback settings, where if they went to full res and High-Q playback, it suddenly worked fine. Might try it if you haven't.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 09, 2021 Nov 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the suggestion! I tried it but no joy...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 09, 2021 Nov 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

What's the media of those snippets?

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 09, 2021 Nov 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I'm having the problem with all media I uses - whether it's gopro, Canon 5D video, iphone... I've even tried re-encoding with Handbrake. No joy. The system is fine (games at high speed, very quick) and it's only Premiere that I'm having problems with. I even uninstalled and re-installed.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines