• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Essential graphics templates changes colors once in timeline

Community Beginner ,
Nov 01, 2022 Nov 01, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I'm fairly new to premiere pro.

 

I bought a template off adobe stock called futuristic digital opener. At first the colour grading was fine and it worked as intended but then it suddenly became green after a few edits. I'm not exactly sure as to what I did wrong with it...

 

I've attached a screenshot of the EGP and timeline, hopefully that helps!

 

Thank you!

 

 

 

TOPICS
Editing , Hardware or GPU , Import

Views

616

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

Community Expert , Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

What's your computer system? Well, and does it have an Nvidia GPU?

 

If it does, go to the Nvidia support site, driver support, and choose the option for older drivers. Get the 517.40 STUDIO driver and do a clean install.

 

That might do it, Nvidia drivers are causing a ton of issues right now.

 

Neil

Likes

Translate

Translate
Community Expert , Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Yea, the 517.40 driver specifically. Newer ones are causing all sorts of issues.

 

Neil

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Nov 01, 2022 Nov 01, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Also, here is my sequence settings

 

seq.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 01, 2022 Nov 01, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Delete the Media Cache and Media Cache files:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-clear-your-media-cache-in-30-seconds-in-premi...
Then try pressing Enter to render the timeline and turn the red line above the timeline to green.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

Thank you for your reply.

 

Unfortunately, it still hasn't worked. I'm still getting green videos on my playback for some templates...

 

I've tried reinstalling Premiere pro and media encoder and even set the mercury playback to software.

 

I'm not sure what I'm doing wrong...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What's your computer system? Well, and does it have an Nvidia GPU?

 

If it does, go to the Nvidia support site, driver support, and choose the option for older drivers. Get the 517.40 STUDIO driver and do a clean install.

 

That might do it, Nvidia drivers are causing a ton of issues right now.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Neil,

 

Thank you so much for the reply. 

 

I didn't realize Nvidia has studio driver updates. I currently have a ryzen CPU and an geforce GPU. I see on their website that the latest release date is version 526.98. Do you recommend I strictly install 517.40 or should I go with the latest update?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

Unfortunately it's still the same -- it's still rendering green for some odd reason 😞

 

3.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yea, the 517.40 driver specifically. Newer ones are causing all sorts of issues.

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Neil!!

 

It actually worked!!!! You solved my problem thank you so much!!!!! It's almost been a month and I seriously had no idea what was wrong I really can't thank you enough for this. Also, thank you for the very fast reply! 

 

My playback renders aren't green anymore. I'm very thankful I really appreciate you!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 27, 2022 Nov 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Drivers and other things like that can be weird. Glad you're working away.

 

Neil

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines