Exported videos .mp4s are pausing?

Community Beginner ,
Mar 16, 2022 Mar 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

 

I'm having difficulty with exports, all exported videos are pausing mid-way through playing. It seems to only affect .mp4 exports.

 

This is across both my desktop (iMac 2019) and Mac book pro (brand new) both using Monterey 12.1

 

  • All apps PP and ME are up to date.
  • I tried queuing in ME and direct export from PP and also the new fast export in PP all resulting in the same issue. 

 

Any ideas? very frustrating..

 

Many thanks 

Philip 

TOPICS
Editing , Error or problem , Export , Freeze or hang

Views

114

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 16, 2022 Mar 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Please post screenshots of your media properties, sequence settings, and export settings.

Does it have the pauses if you import the exported file into Premiere Pro and view it on the timeline?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 17, 2022 Mar 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Peru Bob,

 

Thanks for getting back to my post, I tried importing the file back into PP, and it is still freezing. 

 

Below is an image of the export setting, h.264 and youtube 1080 preset 

 

Screenshot 2022-03-17 at 11.55.52.png

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 17, 2022 Mar 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Please post all required screenshots.

Use MediaInfo for clip properties and post in treeview.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 17, 2022 Mar 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Philip!

Sorry to hear that. What's the source of the media files? Are they screen recorded footage? Do you get the same issue while editing?

 

Let us know.

Thanks,

Kartika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 17, 2022 Mar 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi Kartika,

 

Thanks for your message, they are XMF files mainly but I use a few different cameras on projects. 

 

Many thanks 

 

Philip

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 19, 2022 Mar 19, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I may have resolved the issue, I work off a Synology server, so I set up a test project on my local drive. The export worked perfectly, and the video played without any pausing problems. 

The problem now is fixing the problem with the server. 

Many thanks 

 

Philip

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines