• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Extremely laggy and unresponsive, tools not appearing.

New Here ,
Oct 25, 2022 Oct 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I use premiere pro very sparringly, usually just to make short clips. A couple weeks ago it suddenly started acting very strange and has been almost unusable since. I've tried rolling back updates, making sure I had enough space—but it doesn't seem to change.

 

The best way I can describe the issue is the entire internal UI not appearing/not functioning as it should. My PC is highly capable, everything is entirely up-to-date with some of the best specs as of January 2022. 
The effect controls, source clip and other various tools don't appear unless the video is playing, but the timeline is mostly uninteractable when paused. The program itself never buffers or freezes.

TOPICS
Freeze or hang , Performance , User interface or workspaces

Views

25

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 25, 2022 Oct 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Delete the Media Cache and Media Cache files:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-clear-your-media-cache-in-30-seconds-in-premi...

If that doesn't work, try resetting the preferences:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-reset-trash-preferences-in-premiere-pro/td-p/...

If that doesn't work, try resetting the Workspaces:
Reset a workspace
Reset the current workspace to return to its original, saved layout of panels.
1. Do one of the following:
• Click the Workspace menu icon and select Reset to Saved Layout.
• Choose Window > Workspace > Reset to Saved Layout.
from here:
https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/workspaces.html

If that doesn't work, try Preferences > Audio Hardware and set Input to None.

If that doesn’t work, try updating or rolling back your graphics driver directly from the video card manufacturer’s site. If NVIDIA, do a clean installation of the latest Studio Driver (NOT the Game Driver)

If that doesn't work, try creating a new project and import the old one into it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines