• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Flashy video playback and a lots of error messages on m1 studio max

Participant ,
Aug 09, 2022 Aug 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I'm using the latest version on the M1 studio max for a few weeks until today it was fine, now I started a new project and premire went crazy. BUT I started to see this flashy playback problem last week, no matter what footage I gave him it starts to change the exposure. Drive link to the problem: https://drive.google.com/file/d/13usb4LCvXI2nuSfD_a396TRlI_PML970/view?usp=sharing 

 

This flashy thing stays on even after export. I onyle managed to export on a different pc to get rid of it, the project file was ok, just opened it on windows and exported without any problem.

My other problem is that I got a million error codes, and dont know why. And my mac today started to generate apart from the .pek files, which still dont know why do I have to see, .mxfindex files as well, so now my contet folder is a complete mess.

Here you can see, that it started to flash the waveform thumbnails, which are mostyl empty btw.

 

What happened to my premire in the last few days? I did not updated anything, I thought if I switch to mac it would be stable as hell :((((

Pl help, this weekend I need to do 3 same day edit, dont have time to troubleshoot problems like this :(((

TOPICS
Crash , Editing , Error or problem , Performance

Views

56

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 09, 2022 Aug 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Do you have this option selected in Preferences?

Also, you're editing off an external device. If you bring a file or two to your local SSD, does the issue still occur?

Screen Shot 2022-08-09 at 3.27.27 PM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 09, 2022 Aug 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I am having this exact same problem. I've deleted the media cache and it seemed to remedy the problem momentarily, but it is back. I tried to check the box suggested above and am editing off local drive. Help!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 09, 2022 Aug 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I had this same problem and found another post (also with same problem) --- they just reverted to Premiere 22.4 and problem is gone.... I did the same and it worked!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
promo
COLLABORATION TIPS

Powerful video collaboration and approval features newly integrated in Premiere Pro