Flickering/Flashing after uploading on YouTube

Community Beginner ,
Aug 05, 2021 Aug 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I hope you are well.

 

Recently I've faced a problem where my videos on YouTube started to flicker/flashing. There are some videos that don't have this problem but mainly this problem exists.

 

After exporting from Premiere the video plays and doesn't have any flicker/flashing but after uploading on YouTube it starts going crazy on 1080p and lower resolutions as example:HTTP://youtu.be/2mBELo1pkL8

 

And here's the video that doesn't have any flashing: HTTP://youtu.be/LVpnzdas5tI

 

I'm not sure where's the problem. Some videos be okay and some struggle.

 

I'm looking forward to your help.

 

TOPICS
Error or problem

Views

143

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 05, 2021 Aug 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

If the issue arises after uploading, then it's a YT issue. Everything gets re-encoded.

Might want to check if the footage is not clipping and turn off composiet in linear color in the sequence settings.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 05, 2021 Aug 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you I will try checking that. 

I also forgot to mention that my background I use is  

29,97 Drop fps

1920x1080

and exported with 10 Mbps bitrate

CBR 1 pass

 

 

then I put this background in premiere

it's sequence settings are 1920x1080 29,97 Non drop

exported with Cbr 1 pass

minimum 10 Mbps bitrate

maximum 12 Mbps bitrate

 

could that be issue?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Aug 06, 2021 Aug 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

UPDATE: I've attached a short video of visible bug. Some videos are fine,some videos have this glitch. Usually after uploading straight away the video is fine but after some time it starts glitching. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 12, 2021 Dec 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Did you figure out the solution to this? I'm having the same issue with whatsapp. I took iphone videos. Edited them all together in Premiere Pro. When I try to send it via whatsapp, it gets all flickery when you watch it on the phone. I tried VBR 1 pass, 2 pass, different bitrates, not sure what to do. None of the flickering shows when you watch on the computer, just once sent in whatsapp. (I send it via desktop computer via web.whatsapp because that's better quality. But then when I watch it on the phone instead of computer, it gets all glitchy and flickery.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines