Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Glitch in preview and export video

New Here ,
Aug 10, 2021 Aug 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

All material I try to export or preview there is the glitching frames where it looks like some of the videos is masked out and repositioned. (look in the bottom of the picture) 

 

It is both in Intel and M1 chip premiere pro versions. and i am exporting with software encoding
I run a Mac Mini with BigSur 11.4

M1 chip

16 gb ram

defaulte0ga22nh7cue_0-1628580149532.png

 

TOPICS
Editing, Export

Views

75

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Aug 10, 2021 Aug 10, 2021
Hi Dinesennn! Sorry to hear that, does this sound like the issue you're seeing? https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/a7s3-glitching-in-15-4-premiere-pro-on-m1-macbook-air-16gb/m-p/12238049#M361063 Let us know. Thanks Kartika

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Aug 10, 2021 Aug 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Dinesennn!

Sorry to hear that, does this sound like the issue you're seeing? https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/a7s3-glitching-in-15-4-premiere-pro-on-m1-macbook-air-16...

Let us know.

Thanks

Kartika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 11, 2021 Aug 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Going back to the 15.2 intel version on my Mac with an m1 chip did the job. thanks for your time

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 27, 2021 Aug 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi @Dinesennn ,

 

We have enabled Hardware Acceleration decode of HEVC/H264 4:2:2 10 bit on Mac ARM systems in the latest Premiere Pro Beta builds. This issue is fixed in the latest beta builds.

Please download the latest Premiere Pro Beta build from Creative Cloud --> Beta apps --> Premiere Pro (Beta)

https://helpx.adobe.com/x-productkb/global/creative-cloud-public-beta.html

 

Please let us know how it goes for you in the latest beta builds.. 

 

Thanks,
Mayjain

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines