Help with slow render times for essential graphics in Premiere Pro

Community Beginner ,
Dec 11, 2019 Dec 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hey, I am running Adobe Premiere (most current version) on a top of the line macbook pro. To render a 10 minute video it takes very little time at all. But trying to render anything with essential graphics takes forever. 

I could render a 5 minute video with 4 layers of video/ 2 layers of audio and normal graphics in like 2 minutes. 

If i try and render "in to out" which is no more than 5 seconds of an essential graphic it takes forever. 14 minutes last time I tried. 

Does anyone know the reason for this?

 

Thanks!

 

Title edited by Mod.

TOPICS
Crash , Export , Performance

Views

2.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 11, 2019 Dec 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi coreyl,

 

Sorry for your issue. I see that you are having trouble exporting out of Premiere Pro.

The following information will help us to understand the issue better:

  • Are you having this issue with all the Motion Graphic templates or a particular one?
  • Share your system specifications (CPU, GPU, RAM and OS version).
  • Navigate to File > Project Settings > General and let us know which renderer is selected.
  • Share a screenshot of the export settings.

We're here to help, just need more info.

 

Thanks,

NKush

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 11, 2019 Dec 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hey, It seems to be all essential graphics I try using.

All normal graphics seem to work fine.

I have a 2.9 GHZ Quad Core Intel Core i7
16GB Ram

MacOS Catalina 10.15.1 (there is a new update available this morning but
this problem was happening for a while before today)

Attached are the render screen shots and export settings screen shot

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 11, 2019 Dec 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Alas no screenshots.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 11, 2019 Dec 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Screen Shot 2019-12-11 at 8.48.12 AM.pngScreen Shot 2019-12-11 at 8.46.35 AM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 11, 2022 Jun 11, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I also have this same exact issue. I can't even render in and out of 1 essential graphic to see it playback in my timeline.

 

I have the M1 Max with 32gigs of Ram. I also have the Meta render selected. There are no other options to choose from

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 11, 2019 Dec 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Are these the included Mogrts or ones you've made or acquired? What do they ... do?

 

Neil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines