how come my audio and waveforms disappear when I press the proxy button?

Contributor ,
Aug 05, 2022 Aug 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

i have an MXF clip on my timeline and it has waveforms but when I press the proxy button the waveforms go away and that clip doesnt play audio any more. why is that? i think the format of proxy i chose was quicktime prores medium resolution.  you can see i have 2 clips stacked on top of each other. i think both have the same format of proxy. but the audio isnt disappearing for both clips. only one clip. the audio shouldnt be disappearing at all when I turn on the proxy button.  Meta data for the clip with disappearing audio says the camera type is Sony PXW-FX9V.  video codec avci.

with.jpg

without.jpg

  

TOPICS
Error or problem

Views

27

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Guessing the proxy files have but 2 tracks.

You can check this with Mediainfo or import a proxy file to see the metadata.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Screen Shot 2022-08-08 at 12.13.03 PM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines