Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


How to fix Horizontal lines when playing colorgraded clips in Premiere Pro

Community Beginner ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Error 1.pngError 2.png

 

Hi!

 

I need help to figure out why this happens when I play my colorgraded clips in Premiere.

 

It goes away when i render the clips, but comes back as soon as I adjust any color setting. This is a problem because I can't colorgrade when I can´t make even the tiniest adjustments without having to render before I see the effects of my color adjustments.

 

Has anyone experienced this and even better solved it before?

 

It happens to everything from downloaded HD stock footage to 6K RED RAW footage when I start to colorgrade. And when I do it on an adjustmentlayer, it just happens to some of the clips, not all, even if it is the exact same colorsettings on all of them.

 

I hope someone can help me figure this out 🙂

TOPICS
Error or problem, Freeze or hang, How to

Views

131

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Ann, thank you for your answer 🙂

 

Sadly I am working on Mac. So I can´t do that.

But I´ve tried to update to the newest MacOS version, hoping the graphics card driver would be updated aswell. But it didn´t solve the problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

P.P.S.

 

I am working in

 

Premier Pro version 22.0.0 (Build 169)

 

My computer:

MacOS Monterey Version 12.0.1

Mac Pro (Late 2013)

 

 

Processor 3,5 GHz 6 core intel xenon E5

Memory 32 GB 1866 MHz DDR3

Macintosh HD

Graphic AMD FirePro D700 6 GB

 

I am using Mercury Playback Engine GPU Acceleration

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi elin5D1E !

Thanks for the details. What type of color settings are you doing? Does it also happen with "Software Only"? https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-discussions/faq-how-to-change-the-video-renderer-in-prem...

 

Let us know.

Happy to help.

 

Kartika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Kartika 🙂

 

Thank you for your reply. It does not happen with "Software Only".

 

Here are my colorsettings below:

 

2.png3.png4.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 27, 2021 Oct 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the screenshots. It helps. Could you share some sample files with us to test?

You can drop them here: https://helpx.adobe.com/creative-cloud/help/share.html

 

Kartika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Kartika 🙂

 

Here you have a WeTransfer link (hope that is ok) containing one of the files that we are using:

https://we.tl/t-4RTok2E87H

 

The format is REDCODE RAW, files size on the sample file is 1.6 GB (Smallet i could find).

 

Just to note: It happens not only to oure REDCODE RAW files, but also Stock Video in .MP4 / h264. So it seems as if it isnt codec / container type related.

 

Thanks in advance,

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 01, 2021 Nov 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Oh, i can see that i have messaged from a different account.

 

Just to be clear, i am a collegue of "elin5D1E".

 

Kind regards,

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 05, 2021 Nov 05, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

@Kartika Rawat-  @Seb02  has provided the details above! 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines