Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


I keep getting playback errors when I speed up a clip

New Here ,
Aug 29, 2021 Aug 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I got it fixed before from an adobe support member, but they are closed right now. It had to do something with my driver or video card? I don't remember. Anybody know how to fix this issue?

TOPICS
Error or problem, Freeze or hang, Hardware or GPU

Views

24

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Aug 29, 2021 Aug 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Please tell us your system specs: OS version, Premiere version, amount of RAM, Hardware specs including graphics card and your source properties and your sequence settings.  And by any chance are your sources from a screen recording or shot on a smartphone?  If so, the problem is probably that they have a variable frame rate which premiere has issues with.
use mediainfo to determine whether your source is variable or constant frame rate

https://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download

if it's variable use handbrake to convert to constant frame rate

https://handbrake.fr
and here's a tutorial on how to use handbrake

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=xlvxgVREX-Y

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines