• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Import only 1 second long

New Here ,
Apr 10, 2018 Apr 10, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Since the new update, any video I try and import into Pr only comes in as a second long.  Unsure if its a bug or what. 

Views

8.4K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

HI josephm54899123,

Sorry for the issue. What is the exact file format of the footage? Is this happening with all projects? Have you tried with a new project?

Please reset the preferences & check the issue. Here are the steps: FAQ: How to reset preferences in Premiere Pro?

Let us know the status.

Thanks,

Vidya

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

It is a MP4 file.  Doesn't matter if it is a new project or an old one.  I will now reset everything.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 11, 2018 Apr 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I reset everything in Premier Pro and it is still only importing the first second of the videos I am trying to use. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 21, 2018 Apr 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I'm too having this issue. was fine last month but all of a sudden its only import 1 second. I have to re-encode the video using "handbrake" software first. but this is time-consuming. please help

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 21, 2018 Apr 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I had some issues with glitches and drifting sync in some mp4 source files and i downloaded a trial version of TMPGEnc MPEG Smart Renderer 5 and since it smart render the clip it only took a couple of seconds to fix the clip. The glitches were gone and the A/V sync were restored. Worth testing iow.

TMPGEnc MPEG Smart Renderer 5 - The De Facto Standard in Video Cutting Tools

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 24, 2018 Apr 24, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi All,

Sorry for the inconvenience. What is the source of the MP4 files. We have a similar known issue with Elgato captured footage in the latest version.

The workaround is to use the previous version of Premiere Pro. Here are the steps: Install previous version of your Creative Cloud app

Thanks,

Vidya

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 25, 2018 Sep 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Has this issue been fixed or do I have to keep using the previous version of Premiere?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 25, 2018 Apr 25, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Today, I both uninstalled both Premiere Pro and Media Encoder, and unfortunately neither worked after I reinstalled it.  Not sure what else I will be able to do.  It was working fine before the latest update.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 29, 2018 Apr 29, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi josephm54899123,

Please install any Premiere Pro version prior to 12.0.1 version & check.

Let us know the status.

Thanks,

Vidya

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 12, 2018 May 12, 2018

Copy link to clipboard

Copied

So unfortunately I am unable to install any prior version of the program to my computer.  I do not have the option. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 12, 2018 May 12, 2018

Copy link to clipboard

Copied

You have it in the CC app.

Look under the dropdown menu of Premiere.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 20, 2018 May 20, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I'm having this issue also. Installing previous version as suggested, hoping that works. Adobe Admin, here are the Media specs (this is game footage pulled from a Playstation):

Format                       : MPEG-4
Codec ID                     : M4V
File size                    : 119 MiB
Duration                     : 46s 913ms
Overall bit rate             : 21.2 Mbps
Movie name                  
Encoded date                 : 2018-05-12
Tagged date                  : UTC 2018-05-12 09:15:45
desc                         : Description here.

Video

ID                           : 1
Format                       : AVC
Format/Info                  : Advanced Video Codec
Format profile               : High@L4.0
Format settings, CABAC       : Yes
Format settings, ReFrames    : 2 frames
Codec ID                     : avc1
Codec ID/Info                : Advanced Video Coding
Duration                     : 46s 913ms
Bit rate mode                : Variable
Bit rate                     : 21.0 Mbps
Width                        : 1 920 pixels
Height                       : 1 080 pixels
Display aspect ratio         : 16:9
Frame rate mode              : Constant
Frame rate                   : 59.940 fps
Color space                  : YUV

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 20, 2019 Feb 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Guys, I believe I have found a fix for this. I use an Elgato hd60 to record gameplay and ran into the 0.01 second import glitch. I renamed the files to be one line long and it seemed to solve it. Examples - original file name "My Great Game Capture - My Great Game Capture - 2018 - 02 - 27.mp4". And yes, for some odd reason it put the spaces between everything. The fix was renaming it to something short but relevant to the clip as to not get confused while working. Edited file name - "snowbuilds.mp4". Make sure your file names don't have spaces in them either, I've had that cause problems in the past as well. Hope this helps guys and gals, good luck!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 13, 2024 Feb 13, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I've ran into a similar issue. I recently got a virus on my computer that moved to my hard drive. I had then moved everything to a new hard drive and worked on a computer at my school. I downloaded everything and submitted it but heard from my teacher that it was only one second long which wasn't how the file was once exported and it was working fine before. My computer got fixed and when I looked at the Primiere Project File and the completed downloaded file, nothing's playing. How can I fix this?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines