Installed fonts showing up as missing

Engaged ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Was ticking along fine with the new update until I've just gone to export and gotten a "missing fonts" warning.  These are fonts integrated as part of a mogrt I created, so I know for a fact I have had these fonts installed for years.  In Adobe Fonts the light and bold versions of Roboto show up as activated:

The light (top) and bold (bottom) versions are the ones I need to useThe light (top) and bold (bottom) versions are the ones I need to use

But within Premiere they're not available:

text window.jpg

And so Media Encoder is warning me on export that they're not available.

I've tried logging out of Creative Cloud and logging back in, restarting Premiere & Encoder multiple times...What's going on here?  Any ideas?

TOPICS
Error or problem

Views

73

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Apr 28, 2022 Apr 28, 2022
Deactivate in CC desktop app.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Apr 22, 2022 Apr 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I gave up on Adobe fonts.

Just use the ones I can install into Windows: Roboto being one of them.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have Roboto installed on Windows as well...so how do I use that version within Premiere instead of Adobe's?  

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Deactivate in CC desktop app.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Engaged ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

That did it.  Thanks for the help.  Will report as a bug.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines