Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Manual Multicam Removes Audio when switching to Cam2

Community Beginner ,
Jun 10, 2021 Jun 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

SETUP: I have manual multicam sequences, created simply by nesting three layers [Camera 1, Camera 2, Audio 1], right clicking --> Multi-cam --> Enable.

 

ISSUE: It works as expected, except for when I'm switching between camera angles. Only Camera 1 will have audio, Camera 2 doesn't show or play any audio. (You can see in the attached screenshot the [MC2] clips lacking audio.) When I disable mutlicam or flatten, the audio reappears. Does anyone know what may be going on?

 

SYSTEM: iMac, Mojave, Premiere Pro v15.0

 

ALSOMulti-cam audio follows video is selected. Doesn't make a difference.

TOPICS
Audio, Editing, Error or problem

Views

100

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Jul 03, 2021 Jul 03, 2021
NOW RESOLVED: I discovered that if I create the multicam with ONLY the video portion of the clips FIRST, then go back and link the mulitcam with the master audio track, I can switch camera angles and I still have my audio for every angle.

Likes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Jul 03, 2021 Jul 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

NOW RESOLVED: I discovered that if I create the multicam with ONLY the video portion of the clips FIRST, then go back and link the mulitcam with the master audio track, I can switch camera angles and I still have my audio for every angle.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines