Mask isn't working. It flickers after I render.

Community Beginner ,
Mar 05, 2022 Mar 05, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Premeire hates me. I know it. 

 

I have this scene where I need to mask out a laptop. Easy enough - I have the footage without the laptop on the layer above and I created a mask. After rendering it - the mask flickers like crazy, on and off, on and off. I've tried video footage as the mask, as well as a still photo and I have similar issues.

 

Can someone please help before I throw this computer out my office window? Thanks in advance! 

TOPICS
Editing

Views

67

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 06, 2022 Mar 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

We're sorry about this. Please let us know the version of Premiere Pro that you are using & the system specs. Also, have you tried switching the Renderer to Mercury Playback Engine Software Only & checked if it's exporting properly?

 

Thanks,

Sumeet

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 06, 2022 Mar 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I tried Mercury Playback Engine Software Only and still had the same glitch.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 06, 2022 Mar 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Premiere Pro: 22.2.0
 
iMac
Processor: 3.2 GHz Quad-Core Intel Core
Memory: 32 GB DDR3
GPU: NVDA GeForce GT 755M 1GB

I will look into Mercury Playback Engine Software. 
The video does not export properly and looks just like the render inside the program. In fact, the video I shared was an export.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 06, 2022 Mar 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Premiere Pro: 22.2.0
 
iMac
Processor: 3.2 GHz Quad-Core Intel Core
Memory: 32 GB DDR3
GPU: NVDA GeForce GT 755M 1GB

I will look into Mercury Playback Engine Software. 
The video does not export properly and looks just like the render inside the program. In fact, the video I shared was an export.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines