• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit Search
3

Mask tracking zero progress

New Here ,
May 28, 2022 May 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I applied the Gaussian Blur effect on a video clip and used the pen tool to apply a mask around a number plate. I then hit the play button to track the mask as the car moves but the progress bar doesn't show any progress. When I select "Stop" I am then unable to select track again as all the buttons are greyed out.

 

I'm using M1 Max so I don't think it is an isssue with memory.

 

Thanks,

TOPICS
Editing , Effects and Titles

Views

296

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 31, 2022 May 31, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hey VPremEdit01,

 

Sorry for the problem you’re experiencing. Could you share a screen recording of the issue so we can better understand what’s wrong? Also, please share the properties of the files you are working with. Is the problem present in this specific project or is it the same for all projects? Please share your system details too (OS, OS version, CPU, GPU, RAM).

 

Regards,

Ishan

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 09, 2022 Sep 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

@VPremEdit01 did you ever solve this?  I am having the same issue on an M1 machine.  Tracking starts, and stays at zero progress for as long as I don;t touch it - and nothing happens.  If I cancel, the tracking controlls are greyed out and unusable.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 03, 2023 Jan 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Any update on the fix for this? 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 04, 2023 Jan 04, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have the exact same issue! M1 Ultra Ventura 13.0.1 masktracking is not usable in Premiere I have to go in AFX Mocha.....

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 17, 2023 Mar 17, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Any fixes maybe? Also M1max user here

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 21, 2023 Mar 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hey there,

Sorry to hear that you're experiencing this issue. Could you share more details so we can reproduce the problem? Which version of Premiere Pro do you currently use? Let us know. We're here to help.

 

Thanks,

Ishan

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines