Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


My proxies won't load into the queue of media encoder

New Here ,
Sep 02, 2020 Sep 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Every time I go to create proxy files, in premiere it says "creating proxies," but when media encoder loads, nothing happens, and none of the files load into the queue. I have the most recent versions of premiere and media encoder. I tried multiple clips from different projects, used custom ingest presets, and I even tried some of the default premiere ingest presets (which I usually wouldn't do because I like to create my own proxy ingest presets) Every time I give it a go, "creating proxies" comes up, media encoder loads, but then nothing happens. 

 

Does anyone have any advice on what they think could be the problem? Any help would be greatly appreciated. Thanks!

TOPICS
Editing, Export, Formats, User interface or workspaces

Views

2.3K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

New Here , May 17, 2021 May 17, 2021
Hey! I was having the same issue. BUT THIS WORKED FOR ME. go to system preferences - security and Privacy - files and folders - and make sure the boxes under Media encoder and Premiere Pro are clicked ! 

Likes

Translate

Translate
New Here , Aug 31, 2021 Aug 31, 2021
I was on chat with Adobe Support and they provided me with this solution. It workedI run WIN10, on NVIDIA Quadro P4000, APP 15.1.4 AME 15.1.4 Rename the Premiere pro folder from the below shared locations. 1) Open Run command (Windows key + R key) -> type appdata in the box and press enter -> go to Roaming folder -> go to Adobe folder -> rename the Premiere pro and Media encoder folder here as Premiere pro.old and Media encoder.old. 2) In the same location, you will see folder named dynamic li...

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Sep 02, 2020 Sep 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

try to trash the preferences first (hold ALT while premiere is running on the splash screen)

clean media cache in both premiere pro and AME

recreate your proxy jobs

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 05, 2020 Nov 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I've had the same issue. trashing preferences and deleting/cleaning the media cache has not helped. Media Encoder opens and then nothing happens. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 05, 2020 Nov 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

are you sure you have the latest versions of both premiere pro and media encoder?

uninstall and reinstall both apps to make sure you are on the latest builds for both

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 17, 2020 Dec 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue. This does not remedy it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 17, 2020 Dec 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I get slapped down occasionally here for suggesting workarounds, but for me it's about getting the work done...

No reason why you can't create a preset for the proxy and just bring your camera original into adobe media encoder

and export with the preset...  And then attach the proxies in Premiere...  But, test a single file first to make sure everything's working properly before processing all the files..  I have a metadata display preset that shows the proxy location so I can quickly make sure it's attached successfully. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 17, 2020 Dec 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Appreciate it. That does work as a workaround.

 

I have found that the issue isn't isolated to proxies. Can't queue anything from Premiere into Media Encoder. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 26, 2020 Dec 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

uninstall and reinstall the newest versions of boteh pp and AME

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 28, 2021 Jan 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I am having this exact same issue. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 28, 2021 Jan 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Ok I was able to solve this by uninstalling and then reinstalling both Premiere and Media Encoder. Ugh 2 hours wasted on a project that needs a quick turnaround. Really frustrated by that but thankful to the folks posting in here with workarounds, that helped a lot. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 17, 2021 May 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hey! I was having the same issue. BUT THIS WORKED FOR ME. 

go to system preferences - security and Privacy - files and folders - and make sure the boxes under Media encoder and Premiere Pro are clicked ! 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 29, 2021 May 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks! This also worked for me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 12, 2021 Jun 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

aynı sorunu yaşıyorun . tam olarak nasıl çözdünüz acaba.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 14, 2021 Oct 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

what if they are already clicked?

and media encoder is not working

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 16, 2021 Oct 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Where did you find system preferences? I can't find that option on Windows 10 and I have the same problem with Adobe Media Encoder not opening after I say create proxies 😞

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 16, 2021 Oct 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

You can always manually load your source clips into media encoder, apply the appropriate preset for your proxies and generate the proxies and then go back to premiere and attach them to the original files.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 31, 2021 Aug 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I was on chat with Adobe Support and they provided me with this solution. It worked

I run WIN10, on NVIDIA Quadro P4000, APP 15.1.4 AME 15.1.4

 

 

Rename the Premiere pro folder from the below shared locations.
1) Open Run command (Windows key + R key) -> type appdata in the box and press enter -> go to Roaming folder -> go to Adobe folder -> rename the Premiere pro and Media encoder folder here as Premiere pro.old and Media encoder.old.
2) In the same location, you will see folder named dynamic link manager, dynamic link server, dynamic sonar and common, please rename them as well by adding .old in their name.
3) Go to Documents folder -> Adobe folder -> rename the Premiere pro and Media encoder folder here as Premiere pro.old and Media encoder.old.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 27, 2021 Sep 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for posting this. When I upgraded my apps I didn't know what had happened. I even uninstalled all the adobe apps and re-installed. I just did this method and they're working again. After I finish my projects I am going to do a fresh install of windows and adobe apps. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines