Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Play button won't playback clips and then program

Community Beginner ,
Jun 11, 2021 Jun 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This is the most frustrating issue I've ever had with Adobe Premiere and After Effects and I still cant seem to find a solution. Everytime I click anything outside of preimere or after effects (to drag a clip from finder for example) I would go back into Premiere or after effects and the play button wont work.  I've tried everything I can and it still persists on both softwares. This bug has rendered my Adobe subscription futile as I can no longer work.

 

TOPICS
Error or problem

Views

127

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 11, 2021 Jun 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Delete the Media Cache and Media Cache files:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-clear-your-media-cache-in-30-seconds-in-premi...

If that doesn't work,try resetting the preferences:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-how-to-reset-trash-preferences-in-premiere-pro/td-p/...

If that doesn't work, try resetting the Workspaces:
Reset a workspace
Reset the current workspace to return to its original, saved layout of panels.
1. Do one of the following:
• Click the Workspace menu icon and select Reset to Saved Layout.
• Choose Window > Workspace > Reset to Saved Layout.
from here:
https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/workspaces.html

If that doesn't work, try Preferences > Audio Hardware and set Input to None.

If that doesn’t work, try updating or rolling back your graphics driver directly from the video card manufacturer’s site. If NVIDIA, do a clean install of the latest Studio Driver (NOT the Game Driver)

If that doesn't work, try creating a new project and import the old one into it.

Also, please help us help you:
https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/faq-what-information-should-i-provide-when-asking-a-ques...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines