• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

Premiere 24.4.1 playback is terrible

Contributor ,
May 24, 2024 May 24, 2024

Copy link to clipboard

Copied

After I updated to the latest version playback is terrible.  When I opened the same project in Premiere Pro Beta playback is fine, when using Premeire Pro 24.3 playback is fine, but in this update it take forever for playback to begin and it the playback freezes mulitple time in the program and source monitors.

 

Im editing Canon c70 mfx and Raw Lite footage.  

Views

270

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Contributor , May 27, 2024 May 27, 2024

I was able to fix it by updated my nvidia driver and doing a reinstall of Premiere 24.4.1

Votes

Translate

Translate
Contributor ,
May 27, 2024 May 27, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I was able to fix it by updated my nvidia driver and doing a reinstall of Premiere 24.4.1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 12, 2024 Jun 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem but your solution didn't helped. My Premiere is still very slow. Sometimes I switch between the two "renderer" options (with and without GPU acceleration) and sometimes I have the feelings that this time it helped but only soon I'll find out that it's still awful slow. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 12, 2024 Jun 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

quote

I have the same problem but your solution didn't helped. My Premiere is still very slow.


By @katkun

 

If thats the case downgrading to version 24.3.0 is the fastest way to solve the issue. Version 24.4 had playback issues from day one and downgrading was/is the best way to get back on track again.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 12, 2024 Jun 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the quick answer. I did this already. Version 24.3.0 (Build 59). But I've got the same problems. What confuses me a little: The colors of the clips in timeline changed with the 24.4 update to red and violet, but after I downgraded again, the colors were still the same. I hope they will soon fix this version. There are also small issues with deleting clips. They are marked but I they wont get deleted if I hit the "delete" key. I have to "mark" it again. Then it works. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 12, 2024 Jun 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

quote

Thanks for the quick answer. I did this already. Version 24.3.0 (Build 59). But I've got the same problems. What confuses me a little: The colors of the clips in timeline changed with the 24.4 update to red and violet, but after I downgraded again, the colors were still the same.


By @katkun

 

O.k, the new label colors are stored in Premiere Pro´s preference file. To get the old colors back, launch Premiere Pro while holding down the Shift-key. This will bring up the Reset options dialog. Select  "Reset app preferences" and click continue.

 

This will reset the preferences and the old colors will be back. This may even solve your initial issue.

 

Averdahl_1-1718214007689.png

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 12, 2024 Jun 12, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks again. Old colors are back 😉

I think I found one problem: After effects stores it's media cache in the same directory where premiere saves the cache files. Maybe it was just a coincidence that after the update my limit was reached and I've just cleared the premiere cache. My bad. But.... my cache is empty and it is still not working properly. Could be my PC though. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines