Premiere Pro CC 2017 - Arrow keys have stopped working in timeline panel after update 11.1.2?

New Here ,
Jun 28, 2017 Jun 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

So this is a little odd, but since the most recent update I find the arrow keys no longer step backward or forward in the timeline panel (shift left and right aren't working either).  If I click into the Program monitor, then the the arrow keys move the play head, but not if I click in the timeline.  Holding K and pressing L or J does still move one frame in the timeline though.

I've checked in the shortcuts panel to see if anything has changed, but step back/forward are still listed under left and right arrows, and there isn't anything that should be overriding them. I also tried clearing the shortcuts in a custom shortcut layout, then adding the command again,and the same thing happened.

Has this happened to anyone else? Any ideas about fixing it?

Views

18.9K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Sep 13, 2017 Sep 13, 2017
I'm using Windows 10 on a PCI can use the arrows just fine in the Source monitorthe problem solves temporarily when re-launching the software, but at some point the keys will stop working again --Edit--This happens to me while editing multi-camera clips, and when the arrow keys stop working i toggle the multi-cam view (Shift+0) and it resolves.Haven't reproduced it yet, but it might be the thing

Likes

Translate

Translate
Explorer ,
Aug 09, 2021 Aug 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Audio Time Units under the hamburger menu in the sequence tab was checked for me (you coudl see the time code under the picture monitor wasnt in frames but in milliseconds) turn that off it worked for me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Sep 12, 2021 Sep 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yes this worked for me too.  Even more annoying if you have a Contour Shuttle as that stops working too!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 12, 2022 Jan 12, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Try using the Alt key with the arrows. I got it to work that way

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines