Premiere Pro Error: "A low-level exception occured in: (Transmit::Startup)"

Community Beginner ,
Sep 27, 2021 Sep 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, as the title says, I notice that there would be an error that says "A low-level exception occured in: (Transmit::Startup)" when I open a project file in premiere pro. Could someone explain to me why this is happening and provide me with a fix?

 

Thank you in advance.

TOPICS
Error or problem

Views

2.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 27, 2021 Sep 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Just try resetting the preferences of the premiere pro as follow - 

 

To reset preferences, follow this step:

  • Reset preferences and plug-in cache at the same time, hold down Shift-Alt (Windows) or Shift-Option (Mac OS) while the application is starting. Release the Shift-Alt keys or Shift-Option keys when the splash screen appears.
Vishu Aggarwal
Adobe Certified Instructor, Professional and Expert

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 27, 2021 Sep 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Vishu Aggarwal,

 

Thank you for replying. However, I have already tried this method and it did not seem to work.

Could there be other possible solutions?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 27, 2021 Sep 27, 2021

Copy link to clipboard

Copied

what is the version of premiere pro your using and what is the OS. 

Vishu Aggarwal
Adobe Certified Instructor, Professional and Expert

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 28, 2021 Sep 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

macOS Big Sur and my premiere pro is on version 15.4.0

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 28, 2021 Sep 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Update it to 15.4.1 and see if it solves your issue.  

Vishu Aggarwal
Adobe Certified Instructor, Professional and Expert

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Sep 28, 2021 Sep 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Updated but the issue still persist...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Sep 29, 2021 Sep 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

We're sorry for the trouble. 

We appreciate Vishu_Aggarwal for his suggestions.

Could you confirm if the issue occurs only with a particular project? Also, please test the issue after resetting the performance. https://www.youtube.com/watch?v=45VoFvSs-JI

 

Let us know the outcome.

 

Regards,

Shivangi

Resetting app preferences can solve strange glitches within After Effects and is a common solution for getting the software back on track. If you found this video helpful, leave us a comment and don't forget to give us a thumbs up 👍! To learn more about resetting your preferences, visit ...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 22, 2021 Nov 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Having the same issue on all my projects even after upgrading to V22.0.  I've completely reset my preferences, deleted plugins, and restarted in safe mode.  I'm on a M1 Mac Mini.  Not sure what else to do.  

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 29, 2022 Apr 29, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Same. Updated to CC2022 and now can't export and getting the same A low-level exception occured in: (Transmit::Startup) error. Also already reset workspaces and preferences.

 

 

 

macOS Catalina 10.15.3

16 MBPro 2019

2.4GHz 8C i9

64GB

AMD 5500M

Intel UHD 630

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines