Premiere pro opacity mask not working

New Here ,
Mar 26, 2022 Mar 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Premiere pro all opacity mask tool not working for some reason. I have tried starting a new project and reinstalling the software and restarting the computer, but nothing improves the problem. I'm using Adobe Premiere Pro CC 2022 (Version: 22.2.0) and I have the latest nvidia driver.

 

Im using windows 10 Home 

my hardware: 

AMD Ryzen 9 3900XT

rtx 2080 super

RAM- ADATA XPG SPECTRIX D60G 32GB

SSD- Samsung 970 evo plus series 1tb m.2 pcie nvme 3.0 x4

 

I remember that I used to be able to use the Mask tool normally, But I don't know why it can't be used recently. Is it about my windows update causing the problem? or GPU?

May i know the root of this issue? Thanks

TOPICS
Editing , Effects and Titles , Error or problem

Views

120

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 26, 2022 Mar 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Please describe exactly what is not working.

 

FAQ: How to reset (trash) preferences.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 26, 2022 Mar 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I click mask tool not show anything on the playback screen.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 26, 2022 Mar 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

so you select a clip in the timeline, go to effects controls, and adjust the opacity controls?  or are you doing something else?   

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 26, 2022 Mar 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thank you I finally found a solution, Thank you, I finally found a solution, the reason was something wrong with the plug-ins.

https://www.youtube.com/watch?v=H_nQly3Gqrw&ab_channel=ZeroFour

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 26, 2022 Mar 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Have you tried resetting preferences and/or reseting your workspace?
Reset your preferences by holding shift+alt (or option) when you launch Premiere

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines