Premiere pro Usage 100% my GPU When I'm editing

New Here ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

hello my problem is as follows, when I start editing the movie after 2-3 minutes the playback is very laggy and it is not tasty, then it enters the device manger and I can see that my graphics card is working at 100% decoder is used 100% why? I have a good computer, it adds almost no effects, I have all the latest drivers for the card and windows, no viruses, and I am asking why is this happening!!!

 

My PC:

i7 11700k

Gigabyte z590 Gaming X

RTX 3070

64GB ddr4 3200mhz

512gb ssd NVMe

1TB ssd NVMe

800W corsair

Windows 10 HOME 64Bit

TOPICS
Editing , Error or problem , Freeze or hang , Hardware or GPU

Views

73

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

What are the specs of the video?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

2k 60fps

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 27, 2022 Jul 27, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Sorry, can you be more specific? What codec/camera? If you have MediaInfo, getting the full file details would be helpful.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines