• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
40

"Create captions" not working.

Community Beginner ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The transcription process works great. As soon as I click the "Create Captions" button, I get the screen below, and it never changes. I can cancel it an go back to the transcription, but can not get any further. I've tried resetting my Premier settings, and resetting the workspace. I've even uninstalled and re-installed. Any assistance would be appreciated.

Views

2.2K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

This is a bug report carried over from UserVoice, started July 26, 2021 (I think version 15.4, PR 2021). When posted here on 1/24/23, it had 36 votes. It was one of various bugs in different versions that shared a symptom of captions not being created from a transcript. From more recent comments in this thread, I am not sure what version users are running and which of the various bugs they are experiencing.

 

I could not replicate the original bug, but I believe that it was fixed in the PR 2022

...

Votes

Translate

Translate

correct answers 1 Pinned Reply

Adobe Employee , Apr 02, 2024 Apr 02, 2024

Hello @Michael Garretson,

Thanks for the message. It’s been a long time since you filed this bug. I apologize for not seeing a resolution here yet. A product team member has responded but has not yet followed up. Are you still having this issue?

 

If so, the team might need more info from you to reproduce the bug. Can you provide the information required here? How do I write a bug report?

 

Likely, this was fixed in v.22, so I'll move your post to the Discussions board while we await your inform

...

Votes

Translate

Translate
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have just encountered this problem, has anyone had any joy getting it sorted?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have this exact issue too. It occurs on a work laptop with lots of security measures. My home personal laptop works fine.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Having the same issue. Downloaded the latest PPro version today. System Compatibility Report reports no conflicts on screen - text file attached

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi I have the exact same issue. Is there a fix for this yet? Very frustrating. Grateful for any advice! No issues in the System compatibility report. I am on Windows 10 system.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Did you install Transcriptive? Any other extensions? If so, check out this FAQ: https://community.adobe.com/t5/premiere-pro-discussions/faq-why-does-my-text-panel-remain-blank-or-n...

If not, you might try again in a new project. I had some trouble with open captions not updating in older projects I updated. However, everything was fine in a new project.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Sadly Kevin, I had no extensions installed. Have tried new projects, reinstalling etc.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I also have no extensions installed and have only tried captioning new projects

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

As others have mentioned, I have no extensions installed, and it was a brand new project.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Doesn't work. Please fix.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Is this also happening in current Premiere Pro Beta builds or are you seeing this bug only in 15.4.0 or 15.4.1?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Anyone found a solution to this one yet? I tried EVERYTHING!!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

A solution that I found was adding a dedicated graphics card and switching away from the onboard Intel HD graphics. I have a GTX 1650, so it isn't the greatest in the world, but somehow when I changed that part of the computer the 'create captions' button started working.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Kerstin - I'm using 15.4.1 (Build 6)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

@Jonathan Fahl - that's interesting! Can you please share which card and driver version you're using?

Additionally you can also share a System Compatibility Report:
1. Go to the Help menu -> "System Compatibility Report"
2. If reports are shown, go to "Export Report"
3. This should export 2 txt files, please share these with me

Thank you!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

@NiC Wray

Have you tried installing a current Premiere Pro Beta version (22.1)? You can download the Beta version in the Creative Cloud Desktop app -> click on "Beta apps" in the left-hand side and install the Beta version that's available. Then just try out the caption creation workflow with a copy of your project that's failing in 15.4.1x6.

We've added some caption fixed to the current version so there's a chance that this bug has been fixed along the way.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

@Kerstin Ebert, here you go. It only spit out one file, but I hope it's what you need.

I'm using an NVIDIA GTX 1650, but the driver has changed several time. When I've had issues with other parts of Premiere, I contact Adobe support and they change the driver installed, but it never seems to affected this particular problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Just to say - I downloaded and tested the Beta and it worked! I was beginning to think this would never work on my work laptop, but clearly there's some kind of fix in the beta.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thank you all for your input!

Is anyone else seeing that this is working correctly in a current Beta version (22.x), using the same machine and set up on which caption creation failed in the 15.4.1 Release version?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Yes, it's working correctly in the beta version for me, using the same machine and set up as on the unsuccessful 15.4.1 version attempt

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

That's great to hear! if the fix is working in current Beta versions already, you should also see it in the new 22.0 Release version coming out later this month.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I had the same issue. In Beta it worked, but the beta project after the fix won't open in 15.4.1 How do I get the titles into my project?

Update: I installed a new nvidia driver, but that did not change anything in 15.4.1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi Brad,

you can export your captions as SRT file (Go to "..." in the Captions tab and select "Export to SRT"). Then you can import the SRT into any other Premiere Pro project (simply add it to the Project panel and the timeline, or use "Import captions from file" button in the Captions tab).

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I was having this issue and found that I could transcribe, but not turn the text into captions.
I also could not alter the text in the transcription section, rename the speaker or delete them.
The text also wouldn't follow along with the video (blue box on text).

This was a sequence with C300 mkIII footage and audio from camera.
Workaround was to export audio as WAV file, re-import into blank sequence and transcribe caption there, then paste captions into the troublesome working sequence, which would then follow along.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

HI Ben,
which Premiere version are you using, can you please state the exact build number? And what are the specs of your computer?

When you say you can't edit the speaker name, what were your exact steps? Did you click on the "Edit speakers" option in the drop-down that dhows once you click on "Speaker"?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 24, 2023 Jan 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I am getting this error currently in version 22. transcribe the sequence, go to create captions and nothing happens, can only manually add it myself.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines